Як заповнити анкету на шенгенську візу?

Опубликовал admin | Відпочинок | середа 20 березня 2013 20:35


Як заповнити анкету на шенгенську візу?

Перш ніж зрозуміти, як заповнити анкету на візу, давайте розберемося, що дана віза з себе представляє. Шенгенська угода являє собою скасування внутрішнього паспортного контролю між європейськими країнами. А Шенгенською візою прийнято називати документ для іноземця, який є дійсним на території країни, яка підписала Шенгенську угоду.

У людини часто виникає питання – для якої країни потрібно оформляти цю візу і де, власне, її можна отримати? Як правило, такий дозвіл оформляють для конкретної країни, в яку і збираєтеся їхати. Однак, якщо у Ваші плани входить відвідування декількох і більше країн Європи, в цьому випадку потрібно оформляти Шенгенську візу для тієї країни, в якій збираєтеся провести найбільшу кількість часу. Або ж, якщо з якоїсь причини не можна визначити основне місце і часові рамки, то тоді дозвіл береться для держави, через яке Ви будете в’їжджати на територію самого Шенгену. Природно, вже після в’їзду, у Вас є можливість вільно переміщатися по території всієї Європи.

Інструкція заповнення

Давайте розберемо, як потрібно правильно заповнити анкету на візу.

  • Прізвище повинна бути в точності як в паспорті в латинській транскрипції.
  • заповнити в разі зміни прізвища. Якщо прізвище не змінювалася, ставимо «-».
  • Ім’я не повинне відрізнятися від паспорта (латинська транскрипція).
  • Вписуємо свою дату народження.
  • Особистий код. Вказуємо у разі його наявності. Якщо такого немає, відзначаємо знаком «-».
  • Пишемо актуальне назву країни та населеного пункту, де народився сам заявник
  • Пишемо чинне громадянство на нинішній день.
  • Заповнюємо громадянство клопочеться, отримане при народженні.
  • Відзначаємо потрібний квадрат (стать заявника).
  • Відзначаємо потрібне (сімейний стан)
  • Вписуємо батькові (незалежно живий батько чи ні).
  • Пишемо ім’я матері (незалежно, жива мати чи ні).
  • Вид паспорта. Відзначаємо потрібний квадрат, відповідно до документа, який був наданий в консульському відділі.
  • Відомості про паспорт. Вписуємо дані про надане документі.
  • Для іноземців, наявність дозволу на повернення в країну Вашого місця проживання. Заповнюємо у відповідності з фактичним станом.
  • Вписуємо свою професію на сьогоднішній день. Якщо ж, Ви не працюєте, пишемо: «не працює».
  • Ті, хто працюють, заповнюють найменування, телефон і точну адресу роботодавця. Діти і студенти вказують адресу та назви школи або навчального закладу.
  • Країна призначення. Заповнюється у разі транзиту або ставиться знак «-».
  • Дані про візу. Відзначаємо відповідний квадрат.
  • Вписуємо необхідну кількість днів, які ви проведете на території країни протягом того часу, поки діє віза.
  • Якщо у Вас вже були подібні візи, потрібно позначити їх терміни та номери, якщо ж їх не було – вписуємо «не мав».
  • Наявність дозволу на в’їзд в країну проходження. Заповнюємо в разі транзиту, якщо ні – ставимо знак «-».
  • Вказуємо назви країн, які відвідали за останні п’ять років, якщо не відвідували, ставимо «-».
  • Мета поїздки. Відзначаємо потрібний квадрат (дозволяється відзначати лише одну мету Вашої поїздки). Якщо ж вибираємо – «інші», в цьому випадку, потрібно уточнити причину бажаного виїзду.
  • Вказуємо дату планованого виїзду на територію країни (перший в’їзд – якщо ходатайствуете про отримання багаторазової візи).
  • Вписуємо дату орієнтовного виїзду з даної країни (останній в’їзд – якщо мова йде про отримання багаторазової візи).
  • Вказуємо назву прикордонного пункту, через який буде здійснюватися в’їзд на територію держави (перший в’їзд-у разі отримання багаторазової візи).
  • Вказуємо транспортний засіб (автомобіль, літак, поїзд і т.д.) на якому планується в’їжджати на територію країни.
  • Пишемо дані сторони, яка приймає іноземця в даній державі.
  • Інформація про коштах і витратах. Даємо докладну інформацію і відзначаємо потрібний квадрат.
  • Дані чоловіка / дружини та дітей, якщо такі є. Заповнюємо в тому випадку, якщо члени сім’ї зазначені в паспорті, будуть супроводжувати заявника в поїздці. Якщо супроводжуючих нету, ставимо скрізь «-».
  • Дані громадянина ЄС або ЄЕЗ. Заповнюється тільки іноземцем, який клопоче про отримання візи від коменданта пункту прикордонного контролю. Якщо ні, ставимо знак «-».
  • Вказуємо адреса заявника в тій країні, де проживає.
  • Залишаємо контактний телефон.
  • Пишемо населений пункт, а також дату заповнення цієї анкети.
  • Ставимо підпис!
  • На сьогоднішній день, Ви без праці можете знайти приклад того, як правильно заповнити анкету на візу, задавши правильний пошукової запит в Інтернет-пошуковику, або ж, заглянувши на офіційні сайти консульств. Слід зазначити, що у кожного консульства є певні вимоги до того, хто хоче отримати Шенгенську візу. Звертатися завжди потрібно в консульство тієї держави, на території якого Ви плануєте провести найбільшу кількість часу.

    Причина поїздки

    Щоб правильно заповнити анкету на візу, вдумливо вкажіть причини планованої поїздки. Якщо Ви збираєтеся просто подивитися певну країну, тоді Вам знадобитися туристична віза, для отримання якої, необхідно надати інформацію про те, де Ви будете перебувати під час поїздки. У тому випадку, коли Ваші діти або батьки (родичі першого ступеня споріднення) проживають в будь-якій країні Євросоюзу, отримання візи не буде проблемою. А ось, якщо Ви хочете поїхати до далеких родичів або просто до знайомих, це може бути вельми непросто. У таких випадках більшість країн вимагає прямі докази Ваших відносин: роздруківки телефонних розмов, фотографії, листи, навіть розмови по скайпу. Посольства також можуть запросити подробиці відносин: термін спілкування, місце в якому познайомилися, коли бачилися востаннє, якщо, звичайно, бачилися взагалі.

    Ви також можете поїхати і без запрошення родичів або знайомих. Для цього Вам потрібно забронювати номер в готелі або готелі, в якому плануєте розташуватися, і надати в посольстві документ, який може підтвердити це. Можна зробити просто роздруківку листи, які Ви отримали на свою електронну адресу, після бронювання номера. Потім вказуєте детальний адреса готелю з індексом і номерами телефонів у заповнюваної анкеті. Пам’ятайте, щоб правильно заповнити анкету на візу, потрібно надати достовірну інформацію про мету Вашої поїздки.

    Підтвердження мети виїзду

    Важливо пам’ятати про те, що кожного бажаючого отримати Шенгенську візу, розглядають як потенційного нелегального емігранта. Тому Вам потрібно буде довести співробітникові консульства або офіцеру, що Ви плануєте залишати країну надовго, і тим більше, не збираєтеся залишатися там будучи робочим-нелегалом. Доказом може служити наявність постійної, добре оплачувана роботи у Вас. Для цього потрібно мати довідку з Вашого місця роботи. Вам також знадобитися доказ платоспроможності. Для економії свого ж часу, перед тим, як заповнити анкету на візу, переконайтеся, що всі необхідні документи у Вас під рукою.

    Які потрібні документи

    Кожне консульство викладає список всіх потрібних документів на своєму офіційному сайті. Вам також знадобляться свідоцтво про шлюб або розлучення. Якщо Ви плануєте їхати з дітьми, тоді потрібні відповідні документи на них. Також потрібно страховка, оформлення якої займає всього лише п’ять хвилин. Біля кожного консульства можна знайти представника страхової компанії або її саму. Бувають випадки, коли запитують докази купівлі та бронювання квитків. І, природно, фотографії для одержуваної візи та паспорт.

    Ви також можете без труднощів отримати зразок заповненої анкети на візу. Ознайомившись з ним, Вам буде простіше заповнити анкету самостійно. Тепер Ви знаєте, як заповнити анкету на Шенгенську візу, а також, які документи вам для цього знадобляться. Приємної подорожі по Європі!


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.