Як зробити грушу?

Опубликовал admin | Спорт | середа 20 березня 2013 20:58


Як зробити грушу?

Якщо ви хочете займатися боксом в домашній обстановці: набити кисті, відпрацьовувати удари, тоді вам просто не обійтися без боксерського мішка або груші. Як зробити грушу самостійно з підручних матеріалів – про це піде мова в нашій статті.

Матеріали для виготовлення груші

Перед тим як самому зробити боксерську грушу, необхідно з самого початку визначити з яких матеріалів слід виготовити не тільки зовнішню обшивку, а й внутрішню начинку. Здається, що нічого складного в цьому немає. Варто тільки зробити зовнішню обшивку з щільної тканини – і справі кінець. Однак, не так все просто. Давайте розглянемо всі варіанти пропонованих матеріалів, перед тим як зробити боксерську грушу.

  • Щільна тканина в кілька шарів. Фахівці вважають цей варіант найбільш невдалим. Справа в тому, що тканина має пористу структуру, і якою б щільною вона не була, наповнювач все одно буде крізь неї прокидатися. Та й її механічна міцність залишає бажати кращого. А це може призвести до розривів, після яких вам доведеться по підлозі збирати внутрішній вміст. З такою грушею можна буде працювати тільки в рукавичках, тому що якщо бити по ній голими руками, то на них моментально утворяться синці та шкіра здирається.
  • Брезент. Цей матеріал є кращим за попередній, так як крізь нього начинка не прокидається. Але все ж, якщо вже застосовувати брезентову обшивку, то краще робити її в декілька шарів. При цьому кожний наступний повинен бути за розмірами на 1 см більше попереднього – принцип матрьошки. Це необхідно для того, щоб підстрахуватися на випадок того, якщо один з шарів лопне. Без рукавичок з ним теж працювати не рекомендується.
  • Шкірозамінники і шкіра. Використання цього матеріалу найбільш виправдано, оскільки він не пропускає назовні начинку навіть самої дрібної консистенції. Крім цього, фортеця його є достатньою, щоб витримувати удари будь-якої сили. Відзначимо ще й те, що тренування на цьому снаряді можна буде проводити як в рукавичках, так і без них.
  • Найбільш оптимальним варіантом вважається комбінування шкіри (верхній шар) і брезенту (внутрішній).

    Чим заповнити боксерську грушу

    Як зробити грушу в домашніх умовах, і який наповнювач найкраще підійде для неї? Найчастіше використовують тирсу і пісок. Перший застосовують для того, щоб зробити снаряд більш м’яким і легким, а другий, щоб зробити боксерську грушу щільніше і важче. Деякими любителями рекомендується у внутрішньому шарі використовувати гальку, а також інші камені для обважнення без гострих країв. Є навіть такі боксери, які використовують в якості наповнювача ріс.Но? таки, більшість професіоналів та любителів вважають кращим наповнювачем гумову крихту від старих автомобільних шин.

    Виготовлення снаряда

    Тепер приступаємо до самого відповідального моменту – як виготовити грушу своїми рукамі.На Насправді нічого складного в цьому процесі немає, не варто його побоюватися.

    Перший етап

    Береться шкіра необхідного розміру, складається навпіл і прошиваються дві паралельні лінії. Для надання форми боксерської груші з одного боку прямокутника складаються кути, які прошиваються по дузі. Це був зовнішній шкіряний мішечок. Наступний мішечок схожий на попередній, але він повинен бути менше першого на 1 см. Його краще зробити з брезенту. Як зробити грушу для боксу варіанту, що обважнює? Для цього потрібно виготовити маленький третій мішечок, в який будуть засипані камені. Всі шви повинні прошивають три рази товстої капронової ниткою. Після цього їх промазують гумовим клеєм.

    Другий етап

    Заповнення боксерської груші начинкою. Самий маленький мішечок заповнюється камінням і вставляється в середній. Середній мішечок по краях і внизу набивається піском і засовується в шкіряний, який в свою чергу засипається тирсою. Після декількох тренувань, коли пісок з тирсою зіб’ються вниз, необхідно досипати як того, так і іншого наповнювача. В остаточному підсумку, ніж набити грушу, вирішуєте ви. Ми можемо лише пропонувати вам найбільш доступні і дешеві матеріали і варіанти.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.