Журавлина корисні властивості

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:43


Журавлина корисні властивості

Журавлина – це одна з найбільш корисних ягід, які можна знайти на наших болотах. Не секрет, що журавлина рятує від багатьох хвороб і заповнює запас вітамінів і поживних речовин. Що ж потрібно ще для повного здоров’я? Давайте розглянемо яким корисними властивостями володіють плоди журавлини. Отже:

Журавлина. Корисні властивості

Відомо, що ягоди журавлини володіють унікальною цінністю і є корисним продуктом харчування.

  • Журавлина здатна до природної консервації. Її можна просто залити кип’яченою водою.
  • Велика кількість макро і мікроелементів.
  • Ягоди, а також екстракт журавлини можна використовувати як жарознижуючий, прохолодні і протицинговий засіб.
  • Журавлина посилює дію антибіотиків і сульфаніламідів.
  • Плоди журавлини посилюють роботу залоз шлунково-кишкового тракту.
  • Багато лікарів рекомендують використовувати журавлину при лікуванні гастриту зниженої секреції.
  • Часто використовують морс або сироп журавлини як протигарячковий і протизапальний засіб.
  • Журавлина особливо корисна в період авітамінозу.
  • Журавлину з медом радять вживати при лікуванні ревматизму і респіраторних захворювань.
  • Доведено також, що ягоди журавлини покращують апетит і травлення. Цим корисна журавлина.
  • Посилюється робота шлункового соку і секреція підшлункової залози при вживанні журавлини.
  • Сечогінний і бактерицидну дію журавлини корисно при пієлонефриті.
  • Журавлина сприяє загальному тонусу організму. Вона покращує фізичні та розумові здібності людини.
  • Сік журавлини затримує розвиток таких паразитів як золотистого стафілокока, палички сибірської виразки, протея і в тому числі кишкової палички.
  • Журавлина здатна заповнити запас важливих фізіологічних гормонів, так як вона містить у своєму складі урсулова кислоту, яка дуже схожа за генетичним будовою на багато гормони нашого організму.
  • Також журавлина затримує розвиток асептичного запалення.
  • Як зробити морс з журавлини?

    Морс із журавлини володіє виключно корисними властивостями, тому він згодиться і буде корисний у кожній родині. Краще виготовляти морс самостійно, так як продукція в магазині може містити шкідливі і зайві речовини. Давайте розберемося як можна приготувати морс з журавлини в домашніх умовах.

    Журавлинний морс з цукром

    Нам знадобиться півтора літри води, одна склянка журавлини, і півсклянки цукру.

  • Ретельно переберіть всю журавлину, яка буде використовуватися при приготуванні журавлинного морсу.
  • Промийте журавлину і роздушіть її дерев’яною ложкою прямо в склянці.
  • Після цих дій утворюється сік журавлини, який потрібно віджати.
  • Залийте водою і прокип’ятіть залишився поле віджимання вичавки.
  • У вас вийде відвар, в який потрібно додати цукру і журавлинного соку за смаком. У цьому виді журавлина буде корисна.
  • Такий напій можна вживати як холодним, так і теплим.
  • Даний рецепт гарний тим, що сік виходить дійсно свіжим. Для тих, хто бажає домогтися кисловатости напою, слід додати мале кількості цукру. Для того щоб журавлина зберегла максимум своїх корисних властивостей, необхідно додати журавлинний сік в охолоджений відвар. Температура не повинна перевищувати 40 градусів.

    Журавлинний морс з медом

    Нам знадобиться півтора літри води, один стакан журавлини і дві столові ложки меду.

  • Переберіть всю журавлину, яка потрібна для приготування морсу.
  • Промийте ягоди і опустіть їх в окріп на 2-3 хвилини. Це операція називається бланшування.
  • Ягоди потрібно розім’яти і кип’ятити суміш протягом 5-10 хвилин. Журавлина не потяряет свої корисні властивості.
  • Процідіть сік і додайте в нього дві столові ложки меду.
  • Напій повинен настоятися 1-2 години.
  • Морс подається до столу в охолодженому вигляді.
  • Ось, що можна зробити з журавлини. Також, надзвичайно корисно їсти журавлину в сирому вигляді. Можна додати цукру до смаку. Споживаючи ягоди в сирому вигляді, ви отримуєте максимум вітамінів і корисних речовин для організму.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.