З чим їсти сир з цвіллю?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:43


З чим їсти сир з цвіллю?

Раніше здавалося, що цвіль – ознака зіпсованості продукту, поки на прилавках наших магазинів не з’явилися різні сорти сиру з пліснявою. А вже в цьому продукті, цвіль визначає високу його якість. Адже використана в сирах цвіль – харчова, і саме вона надає цьому молочному виробу специфічний смак. Але сьогодні ми поговоримо про те, з чим їсти сир з цвіллю?

Деякі види сиру з пліснявою

Хоча ці незвичайні для нас сири і продаються в магазині, вони не є основним продуктом харчування. Про це можна судити і по делікатному смаку і, дивлячись на його ціну. Адже батьківщиною сиру з цвіллю є – Франція, хоча, і інші країни теж виготовляють сири з різною цвіллю. Щоб розібратися, з чим їсти сир з пліснявою, ми трохи пройдемося по його видів і особливостей.

Колірна гамма цвілі – різноманітна: біла, блакитна, синя, зелена. Вона покриває або головку сиру зверху, або присутня всередині у вигляді ефектних прожилок.

Отже, всім відомий французький сир “Рокфор” не має аналогів у світі. Оригінальний смак сиру, виготовлений з овечого молока і проходив своє дозрівання на дубових полицях, що знаходяться в вапнякових гротах, по істині – не забуваємо. Його подають до столу в якості закусок або десертів, з крекером або хрустким багетом. Обов’язково, заздалегідь дістати з холодильника, щоб зігрівся.

А з чим їсти сир з цвіллю під назвою “Горгонзола”? Цей ніжний, легкий сир з Італії добре поєднується з фруктами і овочами. У ресторанах з ним подають м’які або десертні кріплені вина. Незвичайний смак цей сир дає в дуеті з медом і горіхами.

Англійська сир з пліснявою “Стильтон” відрізняється від попередніх сирів неймовірним ароматом і прісним смаком. Його використовують в супах-пюре, овочевих запіканках і бутербродах. Подають з портвейном.

Використання сиру з білою цвіллю

Біла цвіль в сирі робить цей молочний продукт м’яким і ніжним, з делікатним смаком і ароматом, що нагадує фруктово-грибну вершкову масу. У цих сирів є спільні прикмети. Однаковий термін витримки сиру, м’яка м’якоть, гострий смак або аромат, короткий термін зберігання і підбір вина – чим гостріше сир, тим яскравіше вино. До цього виду сиру відносяться: “Брі”, “Камамбер”, “Мірабо”, “Нефшатель”. З чим їсти сир з білою пліснявою, чи є якісь особливості в їх вживанні? Особливість одна: цей вид сиру потрібно вживати в їжу тільки в свіжому вигляді. Він погано зберігається через свою м’якої консистенції, що нагадує застигле згущене молоко. Ідеальне його вживання – перед десертом.

Не забувайте, що сир з пліснявою – це делікатесний, висококалорійний продукт. Вживаючи його, прислухайтеся до свого організму.


Прокоментуй! »

Ще не має коментарів..

Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

Оставьте комментарий

You must be logged in to post a comment.