З чого роблять колу?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:43


З чого роблять колу?

? Відео – “З чого роблять колу”

Існують десятки версій про те, з чого роблять кока-колу. Якщо вірити етикетці, то кола містить наступні компоненти:

  • Цукор
  • Діоксид вуглецю
  • Цукровий колір (барвник Е-150)
  • Ортофосфорна кислота
  • Ароматизатор: ванілін, коричне масло, олія гвоздики, масло лимона
  • Кофеїн
  • Аспартам
  • феніланіну
  • Весь процес виробництва цього напою можна подивитися у відео про те, з чого роблять колу.

    Повний склад коли, включаючи абсолютно всі її інгредієнти, раніше знало лише керівництво компанії. Але потім таємницю довелося відкрити контролюючим органам, тому що ця корпоративна установка на нерозголошення суперечила законодавству більшості країн, в яких продавалася Кока-Кола. Судовий процес проти «секретності» Кока-Коли в Туреччині відкрив світової громадськості головний секрет компанії.

    І ім’я йому – Кармін. Особливо вразливі тут же збунтувалися. Адже природний барвник кармін отримують з комах! У жертву незвичайному кольору напою приносяться самки комах кошенілі, які відносяться до загону Клопи.

    Кошенелі мешкають в Мексиці і на Канарських островах. Прикріплюючись до кактусам, ведуть себе як паразити. Все б нічого, але на відео про те, з чого роблять колу, можна побачити, що комах вирощують в промислових масштабах. Цей спосіб відкрили ще ацтеки, коли фарбували тканини відтінком карміну. Колір, звичайно ж, досить гарний. Тільки от спосіб його видобутку здається трохи огидним. Комах збирають тоннами і переробляють в спеціальних пресах або сушать і перетворюють на порошок.

    Рідина, що отримується від розчавлених комах, не пройшла так званий «сертифікат кошер». Тобто, іудеям не можна вживати Колу. У мусульман Кола також потрапляє в категорію харам (те, що під забороною).

    З чого роблять колу і шкідлива вона для організму?

    Кармін має природне походження, тому складно говорити про шкоду, яку він представляє. Кармін використовується також при виробництві ковбаси. Набагато шкідливіше штучний замінник цукру аспартам. Його вживання може спричинити ракові пухлини, а постійне вживання аспартама тримає нервову систему в порушенні.

    Взагалі ж, якщо ви дбаєте про своє здоров’я, то краще не довіряти чуткам та чиїмось думкам, а вивчити кожен інгредієнт окремо. Інформації в світовій павутині предостатньо, так що краще не лінуватися.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.