Як зберегти кавун?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:43


Як зберегти кавун?

Літо дарує нам сонце, тепло і мінімум одягу на тілі. Але ця чудова пора ще дуже щедра на ягоди та фрукти, які в холодну пору, на жаль, на грядці не ростуть. З ягід можна зварити на зиму компот або зварити ароматне варення, яблука до глибоких холодів відмінно зберігаються в льосі, а ось, як зберегти кавун, щоб і в новорічні свята він порадував нас своєю соковитістю і солодким неповторним смаком?

Способи зберігання кавуна

При грамотному зберіганні кавун може зберігатися до 3-4 місяців і при цьому всі його корисні властивості не випаровуються.

Як зберегти кавун, не виходячи з дому? Кавун можна зберігати в коморі, на складі або в темному куточку квартири. При такому розкладі потрібно дотримуватися такі правила:

  • Брати кавун з підлоги можна тільки в рукавичках, щоб він не стикався ні з чим м’яким і теплим.
  • Найкраще кавун зберігати на підстилці з соломи.
  • Якщо кавунів багато, то вони не повинні лежати щільно один до одного.
  • Температура повітря під час зберігання повинна бути від +1 до -3 градусів.
  • Регулярно кавуни потрібно перевертати з боку на бік і уважно оглядати їх стан.
  • Кавун – джерело вітамінів

    речі, кавуни не тільки володіють освіжаючим смаком, але і славляться своїми корисними властивостями. У них величезна кількість фолієвої кислоти, заліза і каротину. Зберегти кавун до Нового року допоможе пісок. Так-так, саме в ньому відмінно зберігаються багато баштанні та овочі. У ящик укладаються кавуни, засипаються доверху піском і зберігаються в сухому і прохолодному місці.

    Не дивуйтеся, але з кавуна виходить дуже смачні цукати і варення! Для цього потрібно обов’язково звільнити кавун від кісточок, зрізати з нього кірку і порізати м’якоть на невеликі шматочки. Потім кавун засипається цукром, настоюється протягом 3 годин і варитися на повільному вогні до стану тягучого вкуснейшего варення.

    Якщо немає можливості зберігати кавуни в якомусь окремому приміщенні, то їх можна запросто підвішувати! Що для цього потрібно? Потрібно кожен окремий кавун обернути в газетку, а потім покласти його в непрозору сумку з ганчірки.

    Ну, і один з найпоширеніших способів, як зберегти кавун взимку – це його засолювання. У розсолі кавуни набувають пікантний солоно-солодкий смак і відмінно підходять в якості відмінною закуски на новорічному столі.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.