Як варити вівсяну кашу?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Як варити вівсяну кашу?

Каша на сніданок – це не тільки заряд бадьорості на весь трудовий день, але також і шматочок здоров’я, який нам так потрібен. Каша, особливо вівсяна, відома своїм позитивним впливом на більшість систем організму. Саме тому, багато дієтологів радять вживати кашу щодня. Давайте дізнаємося про те, як варити вівсяну кашу. Отже:

Рецепти приготування вівсяної каші

Для початку опишемо рецепт приготування самого звичайного страви з вівсянки. Нам знадобиться:

  • 2 склянки вівсяних пластівців;
  • 3 склянки води;
  • 2 склянки молока;
  • 2 чайних ложки солі;
  • 3 столові ложки вершкового масла.
  • Ось, як правильно варити вівсяну кашу:

  • Залийте вівсяну крупу водою і починайте варити на слабкому вогні.
  • Варити слід до повного випаровування води і загустіння каші.
  • Залийте одну склянку гарячого молока в кашу і розмішайте.
  • Через деякий час повторіть попередній крок.
  • Варіть кашу до загустіння попередньо посоливши.
  • Заправте готову кашу маслом. Смачного.
  • Апельсинова вівсяна каша

    Як відомо, діти люблять солодкі страви. Ось, як варити вівсяну кашу дитині. Що нам знадобиться для приготування цієї страви? Такі інгредієнти:

  • 2 апельсини;
  • одну третину склянки вівсяних пластівців;
  • 2 склянки молока;
  • третину склянки родзинок без кісточок;
  • одна столова ложка прозорого меду.
  • Рецепт приготування:

  • Помийте апельсини.
  • Один з апельсинів необхідно обшпарити окропом. Використовуйте тертку, щоб натерти цедру апельсина. Видавіть з нього сік.
  • Другий апельсин треба помити, відкрити і просто розділити на часточки. Вони знадобляться нам пізніше.
  • Візьміть каструлю і помістіть туди апельсинову цедру, вичавлений сік, вівсяні пластівці з молоком.
  • Періодично помішуйте цю масу. Варити слід на слабкому вогні, довівши до кипіння. Після кипіння протримати блюдо на тому ж вогні протягом однієї хвилини.
  • Додайте родзинки і мед.
  • Розкладіть приготовану страву в 4 сервіровок блюдця. Подавайте до столу одразу після приготування, прикрасивши страву часточками апельсина.
  • А ось цікавий рецепт, в якому бере участь м’ясо.

    Солона вівсяна каша

    Нам знадобиться:

  • Пісна свинина або курча;
  • Один літр води;
  • Одна чайна ложка солі;
  • 100 грам вівсяних пластівців.
  • Як варити вівсяну кашу з м’ясом:

  • Нашаткуйте м’ясо ножем якомога дрібніше;
  • Залийте воду у велику каструлю. Посоліть і доведіть до кипіння;
  • Покладіть м’ясо в воду і варіть його 2-3 хвилини до того моменту, поки воно не змінить колір.
  • Поступово додайте вівсяні пластівці в каструлю. При цьому необхідно помішувати вміст. Доведіть до кипіння.
  • Після кипіння необхідно закрити кришку і дати настоятися страві протягом 5 хвилин.
  • Ці три рецепти обов’язково допоможуть урізноманітнити ваші кулінарні вміння та порадують домочадців.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.