Як варити спагетті?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Як варити спагетті?

Ця стаття допоможе тим, хто не знає, як варити спагетті або макарони, щоб вони виходили смачними і ситними.

Як правильно варити спагетті? Вважається, що повної готовності вони досягають при максимальному разваривании із збереженням форми. Однак італійська кухня віддає перевагу спагеті «Al Dente» недоварені, твердоватие всередині.

Для грамотного приготування пасти необхідні деякий досвід і інтуїція, оскільки кожен вид макаронів має різні розміри, різна якість тесту і, як наслідок, різний час, необхідний для приготування. Звичайно, на упаковці часто вказується час, необхідний для приготування, але, воно не завжди відповідає дійсності.
Так що з першого разу приготувати дивну за смаком і якістю пасту у вас навряд чи вийде.

Власне, рецепт.

Інгредієнти:

  • Спагеті – півпачки (в пачці 450 грам),
  • Сіль – півтори столові ложки,
  • Вода – 3,5 літра,
  • Вершкове масло – 50-100 грам.
  • Як варити спагетті

    Заливаємо воду в глибоку каструлю. Води шкодувати не варто – в даному випадку, більше буде краще, ніж менше. Особливо, якщо справа стосується вітчизняних виробів.

    Кип’ятимо воду і додаємо сіль. Сіль розраховується з обсягу води в каструлі, а не маси вихідного продукту – пів-ложки на літр води.

    Спагеті закидаємо в киплячу воду і перемішуємо, щоб вони не злиплися між собою.

    Потім каструлю закриваємо і доводимо до кипіння. Цей момент потрібно вловити – як тільки піна підніметься під кришку – кришку знімаємо і зменшуємо вогонь до мінімуму, знову гарненько перемішавши макарони. Потім повернемо кришку на каструлю, залишивши останню напіввідчиненої.

    Саме з цього моменту починається основний процес варіння, який зазвичай займає від 4х до 15ти хвилин. Найкраще періодично пробувати макарони, щоб не упустити момент, в який вони досягнуть потрібної консистенції.

    Іноді спагетті потрібно промити киплячою водою, втім, якщо воду ви не економили і вироби використовували якісні – в промиванні немає необхідності.

    Як тільки макарони досягнутий бажаної консистенції – злийте воду через друшляк. Потім викладіть їх на тарілку і полийте вершковим маслом, яке, при бажанні, можна попередньо розтопити.

    Спагеті готові. Смачного!


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.