Як варити пшеничну кашу?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Як варити пшеничну кашу?

Пшениця вважається найдавнішим злаком на Землі. В даний час з неї виготовляють крупу і пшеничне борошно. Користь пшеничної каші полягає в тому, що у неї висока харчова цінність, а корисні речовини, що входять до складу пшениці стимулюють імунітет і надають загальну зміцнюючу дію на організм.

Пшеничну кашу можна приготувати, як на воді, так і на молоці. Крім того, вона може бути зварена на плиті, в мікрохвильовці, в духовці і в пароварці. Отже, як варити пшеничну кашу? Вибирайте рецепт до душі.

Пшенична каша як гарнір

Вам буде потрібно:

  • 2 склянки води
  • 1 стакан пшеничної крупи
  • Сіль за смаком
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • Спосіб приготування:

    Крупу добре промити (хоча деякі стверджують, що промивати дробленую пшеничну крупу не потрібно) і всипати в киплячу підсолену воду. Кашу потрібно довести до кипіння, покласти туди масло і зменшити вогонь. З цього моменту кашу потрібно постійно помішувати до загустіння. Це займе приблизно 20 хвилин. Далі можна діяти двома способами: або накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і залишити кашу для упревания хвилин на 15, або зняти каструлю з плити закрити кришкою і поставити в заздалегідь підігріту духовку приблизно на 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб каша стала сухою і розсипчастою. Якщо ви вирішите ставити каструлю в духовку, то зверніть увагу на те, щоб її ручки та кришка не містили пластмасових елементів.

    Пшенична каша на молоці

    Вам буде потрібно:

  • 1 стакан пшеничної крупи
  • 1 склянку води
  • 1,5 склянки молока
  • Сіль, цукор і масло за смаком
  • Спосіб приготування:

    У каструлю вливаємо воду, сипем сіль, цукор і відразу ж засипаємо крупу, ставимо все на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки каша закипить, вогонь варто зменшити і варити до тих пір, поки вся вода не википить. Потім у каструлю виливаємо молоко, знову доводимо до кипіння і варимо до готовності близько 15 – 20 хвилин. Після цього кашу знімаємо з плити, додаємо в неї масло і розкладаємо по тарілках. А там вже кожен може покласти собі в тарілку те, що любить. Наприклад, можна покласти вершкове масло і додати цукор, або покласти кілька ложок улюбленого варення.

    Наступний рецепт пшеничної каші спеціально для дітей. Адже часом буває так складно переконати дитину з’їсти корисну кашу. Для цього потрібно знати деякі хитрощі і прийоми й підійти до процесу приготування і до сервіровки творчо. Кашу для дитини ми будемо варити в пароварці, щоб продукт вийшов корисним і легко засвоюваним.

    Отже, як варити пшеничну кашу дитині

    Вам буде потрібно

  • 100 г гарбуза
  • 1 склянка молока
  • 100 г пшеничної крупи
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • Сіль, цукор за смаком
  • Спосіб приготування:

    На першому етапі крупу потрібно промити, а гарбуз почистити і нарізати маленькими кубиками. Потім висипаємо крупу в чашу для пароварки, додаємо туди ж гарбуз і вливаємо по півсклянки води і молока. Все це потрібно готувати на пару протягом 30 хвилин. Після цього в кашу потрібно долити залишки води і молока, покласти сіль і цукор і поварити ще 5 хвилин. Тепер в кашу потрібно додати вершкове масло і добре перемішати. Виклавши кашу в тарілку, її можна прикрасити ягодами.

    Існує величезна кількість рецептів приготування пшеничної каші, ми вам запропонували тільки самі основні. Зате тепер ви знаєте, як правильно варити пшеничну кашу, і вже на основі цих рецептів ви можете придумати щось своє і урізноманітнити ці страви.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.