Як варити перлову кашу?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Як варити перлову кашу?

Як не дивно, але перлова каша – одна з найменш улюблених каш, як серед дітей, так і дорослих. Найчастіше перлову крупу, або попросту – перловку, використовують в розсольнику, тому що там практично не відчувається смак самої крупи. Каші ж з перловки варять вкрай рідко, і виходить вона зовсім несмачною і малос’едобнимі. Важливо пам’ятати, що перлова крупа дуже багата білком і клейковиною, в якій він і міститься.
А готують мало по причині власного незнання, як правильно варити перлову кашу. Адже саме від способу її приготування безпосередньо залежить її смак. Спробуємо разом розібратися, як варити перловку.

Перший спосіб, як варити перлову кашу

Побутує в кухарських архівах (якщо такі є, звичайно) один рецепт, як варити перлову кашу, запозичений нашими предками у карелів ще в 12 столітті нашої ери. Основною відмінною рисою приготування є те, що саму крупу необхідно вимочувати в холодній воді ще за 10-12 годин до початку готування. Дуже важливо при цьому дотримуватися вірні пропорції, якщо бути точним, то на літр води доводиться стакан перлової крупи. Замочуємо, чекаємо шукані 10-12 годин (сучасні крупи бажано вимочувати 12-13 годин, магазинне якість зберігання залишає бажати кращого). Потім беремо два літри молока (не знежиреного, беріть те, що 3.5% жирності – саме те, що потрібно), висипаємо туди крупу і кип’ятимо протягом приблизно п’яти хвилин, при цьому залишаємо каструлю без кришки. Саме 5 хвилин кип’ятіння, а не прогрівання молока і 20 секундне нуртування крупи в ньому!

Наступна процедура буде дуже складною. Беремо нашу каструлю з молоком і крупою, ставимо її на парову баню. Не забудьте накрити каструлю кришкою! Варити протягом 6 годин, не менше. Описана махінація сприяє тому, щоб наша каша не пригоріла в молоці, не втекла з каструлі або, не дай бог, не пристала до дна каструлі. Можу порадити використовувати глиняний посуд, це гарантує необхідний ефект. Каша вийде дуже багатою на білки і вітаміни, і що важливо – чудово смачною. Заправити страву можна вершками або вершковим маслом (ніякого оливкого, ніяких соусів!). Ось побачите, якщо будете варити перлову кашу саме так, вона буде прямо-таки танути в роті.

Альтернативний метод приготування перлової каші

Звичайно ви праві, якщо вважаєте існування інших способів приготування перловки реальним.

Можна приготувати перлову кашу з грибами. Нам знадобиться взяти склянку крупи (неповний, де то три чверті від склянки), 8-10 штук грибів (зазвичай беруть маслюки, але з особистої практики скажу, що лисички теж підійдуть і адекватно впишуться в картину смаку), 1 цибулину, вершкове масло.

Першим ділом начищають гриби, варимо їх, потім нарізаємо і смажимо на приготованому заздалегідь вершковому маслі. Краще додайте в гриби зелені, можна чорного перцю. Тим часом перлову крупу замочіть у воді, дайте відстоятися 35-45 хвилин. Варимо перловку до готовності, це займе близько години вашого часу. Зваривши, промиваємо холодною водою і даємо їй благополучно стекти. Засмажувати цибулю і перемішуємо разом з грибами в каші. Смачного!

Наостанок, коли ви вже знаєте, як правильно варити перлову кашу, зауважу, що вона непогано знімає втому, дає вашому організму непоганий заряд протеїнів, стабілізує тиск і травлення.


Прокоментуй! »

Ще не має коментарів..

Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

Оставьте комментарий

You must be logged in to post a comment.