Як роблять віскі?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Як роблять віскі?

Приготування віскі, цього благородного і відомого напою, – досить трудомісткий процес. Щоб з’ясувати, як роблять віскі, постараємося зрозуміти технологію виробництва.

Як роблять віскі: етапи виробництва

З чого роблять віскі? Звичайно, з ячменю. Розглянемо етапи виробництва.

  • Перший етап – це отримання з ячменю солоду. Для цього ячмінь необхідно ретельно перебрати, очистити і просушити, після чого його замочують у воді і розкладають на підлозі. Солод повинен прорости протягом 10-ти днів.
  • Другий етап – сушка зерна (солоду). Як правило, його сушать за допомогою гарячого диму від згорання деревного вугілля або торфу. Варто відзначити, що в Ірландії не використовують дим для просушки зерна.
  • Далі необхідно отримати сусло. Для цього солод потрібно подрібнити до консистенції борошна, змішати отриманий порошок з гарячою водою і витримати 12 годин. В результаті цих дій ви отримаєте солодку рідину.
  • Наступний етап – етап ферментації або бродіння. Сусло охолоджують і змішують з дріжджами. Ферментація проходить протягом 48 годин при температурі, приблизно рівній 37 градусів. Після цього має вийти напій, схожий на пиво (фортеця 5%).
  • П’ятий етап полягає в перегонці алкоголю. Бражку переганяють кілька разів в спеціальних апаратах. Фахівці вважають, що вузькі й високі апарати для перегонки додають напою більш вишуканий смак, ніж широкі і низькі.
  • Шостий етап – витримка віскі. Для цього використовуються дубові бочки, в яких і витримують напій. Найчастіше беруть бочки, зроблені з американського білого дуба. Попередньо їх обробляють хересом. На цьому етапі напій темніє, смак його стає м’якше.
  • Наступна стадія – стадія купажування. Для отримання змішаного напою з’єднують зернові і солодові сорти віскі різних термінів витримки (більше 3-х років).
  • Ці всі етапи важливі у виробництві віскі. Для більшого поглиблення в питання про те, як роблять віскі, слід звернутися до фахівців, які безпосередньо займаються виробництвом.

    І, нарешті, віскі розливають, попередньо профільтрувати через мембрани, зроблені з паперу. При необхідності напій розводять джерельною водою до потрібної фортеці.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.