Як пити самбуку?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Як пити самбуку?

v Відео – “Як пити самбуку”

Самбука – лікер, який прийшов до нас з Італії. Він відноситься до міцних алкогольних напоїв. Виробляють самбуку з зірчастого анісу, пшеничного спирту і цукру, набору ароматичних трав, витяжок з ягід бузини. Італійці – справжні знавці в тому, як пити самбуку. Але в Росії цей лікер теж давно користується попитом. У будь-якому нашому барі відвідувачів навчать правильно пити самбуку.

Для багатьох не секрет, що самбуку п’ють, підпалюючи. Але крім такого факту, є й інші важливі деталі, про які не можна забувати. Нагадуємо, пити самбуку, поки вона горить, ні в якому разі не можна! Інакше можуть постраждати обличчя і волосся людини.

Популярний спосіб пити самбуку

Він носить назву “Sambuca con mosca”. У перекладі з італійської це означає “Самбука з мухами”.

Чому з мухами? Не турбуйтеся, просто в самбуку кладуть три кавових зернятка, які, мабуть, чимось нагадують мух. Отже, рецепт самбуки:

alt

  • Самбуку наливають в келих для коньяку, це і зручно, і так традиційно прийнято.
    Нехай це буде 20-30 мл. лікеру. Не дивуйтеся, що так мало, адже самбука повинна встигнути прогрітися.
  • Потім до самбуки додаються ці три кавових зернятка. До речі, ці зерна уособлюють щастя, здоров’я і добробут.
  • Приготуйте заздалегідь серветку, через яку проткніть соломинку так, щоб її короткий зігнутий кінець дивився вгору. Покладіть серветку з соломинкою на блюдце. На фото можна подивитися, як це робити, і як пити самбуку.
  • Коньячний келих ставиться на низький стакан з широким денцем, його ще називають “old fashion”.
  • Після цього самбука підпалюється, а келих з нею необхідно покрутити секунд 30, взявши його за ніжку. Тим самим Ви забезпечите келих від перегріву, і він не лопне.
  • Потім самбука швидко переливається в склянку old fashion.
  • Бокал, де була самбука, перевертається на блюдце з серветкою і соломинкою. Необхідно швидко втягнути в себе з соломинки ароматні пари лікеру і залпом випити самбуку.
  • Закусити слід кавовими зернятками, розжувавши їх.
  • Весь цей процес і те, як пити самбуку, дивіться на відео з нашого сайту.

    Як пити самбуку будинку

    Щоб правильно пити самбуку в чистому вигляді, Ви повинні її дуже сильно охолодити, тому що напій дуже міцний. Таким способом пити лікер можна в якості дижестива, тобто після їжі для кращого перетравлення їжі.

    Вам приємний смак самбуки, але в невеликій кількості? Додайте пару чайних ложечок самбуки в чорну каву замість цукру. Таке прекрасне поєднання зачарує Вас смаком і ароматом.

    Пити самбуку можна простіше. Налийте лікер в стопку, підпаліть її. А коли самбука перестане горіти, слід випити її, поки вона не охолола.

    Якщо у Вас вдома є молоко, то самбуку можна запивати холодним молоком. Досить незвичайне поєднання, чому б і не спробувати?

    Багато людей не люблять солодкість в алкоголі, а смак анісу їх приваблює. Їм слід пити самбуку з декількома кубиками льоду. Не турбуйтеся, якщо лікер помутнів, так і повинно бути. Крім того, самбука трохи змінить свій смак.

    Деякі італійці наповнюють склянку льодом, наливають в нього самбуку і потягують через соломинку цей прекрасний напій цілий вечір. Подавати його можна з часточкою лимона або апельсина.

    Якщо Ви давно нічого не їли, то не радимо Вам вживати самбуку. Міцний алкогольний напій може нашкодити шлунку. Та й сп’яніння настане дуже швидко, що перешкодить Вам веселитися цілий вечір.

    Самбука розігріває організм, тому не сидіть на протязі, щоб не застудитися. Інакше вранці буде не легке похмілля, а неприємне відчуття, що ви захворієте. А якщо самбуку пити правильно, то вона усуває кашель і саму застуду, піднімає потенцію і підвищує імунітет. Так стверджують італійці, шанувальники свого напою.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.