Як пити саке?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Як пити саке?

Напій саке – це особливий алкогольний напій національної японської кухні. Його смак може бути наповнений фруктовими нотками, в поєднанні з хересовимі і приємно-гіркуватими тонами. Вишукані сорти саке порадують смаком свіжих грибів, сиру, соєвого соусу.
У даного напою прозорий колір, або зеленувато-лимонний або жовтувато-бурштиновий.

Як пити саке?

Тут кожен вирішує сам. Саке можна пити як підігрітим, так і охолодженим, можна навіть додати шматочки льоду і пити напій крижаним. Температура напою коливається від 5 ° C до 60 ° C, і розрізняють кілька ступенів нагріву:

  • «хінатакан» (сонячне) – 30 ° C;
  • «ітохадакан» (людська шкіра) – 35 ° C;
  • «нурукан» (трохи тепле) – 40 ° C;
  • «Дзекан» (тепле) – 45 ° C;
  • «ацукан» (гаряче) – 50 ° C;
  • «тобікірікан» (дуже гаряче) – 55 ° C.
  • Влітку в спеку легкий і солодкий саке переважніше пити охолодженим. У холодну пору року можна випити міцний і гострий саке. Розглянемо традиційний спосіб вживання даного напою – «кан-заке». Для того, щоб приготувати саке його потрібно нагріти до кімнатної температури, напій наливають в керамічну посудину і підігрівають на водяній бані. Необхідно стежити, щоб саке не перегрівся, тому від перегріву напій втрачає свій аромат.

    Існують деякі правила споживання саке або як прийнято говорити – культура пиття.

    Існують спеціальні набори для саке, в які входять токкурі (невеликий керамічний глечик) і чоко (невеликі чашечки). З токкурі наливають саке в чоко, до речі, чашечки розраховані всього на 2-3 ковтки. Поганим тоном є самому наповнювати свою чашку, саке прийнято наливати перед самим тостом. Коли вашу чашку наповнюють саке, зручніше буде тримати її на вазі.

    Саке добре поєднується з різними стравами, будь то традиційні японські страви, страви з риби або просто сирні закуски і навіть чіпси.

    У Японії прийнято говорити «Дружба народжується там, де п’ють саке».


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.