Як подати фрукти?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:43


Як подати фрукти?

Будь урочистий обід починається з аперитиву. У нього входить один келих легкого спиртного напою, горіхи і фрукти. Всі підноситься з такою легкістю, щоб порушити апетит і підняти настрій. Погодьтеся, вид і подача фруктів, безпосередньо залежать від цього. Отже, сьогодні ми подивимося, як подати фрукти на стіл.

Види нарізок фруктів

Про те, як подати фрукти, можна говорити багато. Це залежить від смакових уподобань людини і методів нарізки. Існує їх велика кількість: від простих нарізаних шматочків і до гарних композицій. Можна нарізати кубиками, брусочками, скибочками, часточками, стружкою. Причому кожен фрукт, зважаючи на свою особливості, нарізається по-своєму.

Красива подача фруктів

Ретельно вимивши фрукти, приступаємо до фігурного нарізці. Можна використовувати спеціальну тертку або спеціальні пристосування, які допоможуть створити шедеври для вашого святкового столу. Різні квіти, фігурки прикрасять блюдо. Про те, як красиво нарізати фрукти, читайте в статті: «Як красиво нарізати фрукти?». А, як красиво подати фрукти, вчіться разом з нами.

Наприклад, в блюдо по колу викладіть, нарізані кружечками, груші, апельсини, ківі, банани. Вийде різнобарвна спіраль, усередині якої покладіть полуницю. Або такий варіант: мандарини і апельсин розділити на часточки, ківі і яблука нарізати скибочками. Можна взяти консервовані колечка ананаса і всі фрукти викласти на блюдо в довільному порядку. Зверху прикрасьте зернами граната. Естетика дуже важлива за столом.

Оформлення фруктів на столі

Запам’ятайте головне і важливе правило: заздалегідь фрукти не нарізайте, так як вони швидко темніють і підсихають. Хоча, існує невеликий секрет: збризніть всі лимонним соком і фрукти будуть виглядати чудово. А ось, як подати фрукти на стіл, це залежить від вашої фантазії.

Якщо подавати у вигляді композиції, то можна викласти на великому блюді цілі фрукти у вигляді дерева, тварини або квітки. Можна зробити дрібну фруктову нарізку – асорті і викласти на випечений корж, окропивши його сиропом.

Фрукти – прикраса столу

Від краси столу залежить і те, які фрукти ви використовуєте. Купуйте тільки свіжі і стиглі фрукти. Дивіться, щоб не було пошкоджень. Знаючи своїх гостей, їх переваги і смаки, вибирайте такі фрукти, щоб здивувати і потішити всіх відразу. Фрукти різного кольору і смаку і є прикрасою вашого столу. А тепер поговоримо, як красиво подати фрукти на стіл.

Фруктові нарізки, салати – це добре. Важливо їх красиво оформити. Наприклад, салат можна розкласти по порціях і індивідуально прикрасити: полуницею, кремом, шоколадом, ванільним цукром, корицею, горіхами. Або часточки апельсина вмочити в гарячому шоколаді, обваляти в горіхах і, у вигляді квітки, викласти на тарілку.

Хороших вам ідей і смачних страв!


Прокоментуй! »

Ще не має коментарів..

Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

Оставьте комментарий

You must be logged in to post a comment.