Що приготувати з печериць?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Що приготувати з печериць?

Слово «champignon» французькою мовою означає «гриб». Печериця, мабуть, один з найпоширеніших грибів у світі. Він використовується в кухнях більшості народів. І це не дивно, адже використовувати печериці можна в найрізноманітніших стравах. Вони чудово поєднуються з овочами, м’ясом, випічкою. Печериці запікають, смажать, тушкують, готують в глиняних горщиках, смажать у грилі. З них роблять дуже смачні грибні соуси, супи, підливи, суфле і, звичайно, гарніри. Однак, незважаючи на величезну різноманітність варіантів приготування цих грибів, багато господинь задаються питанням, що приготувати з печериць.

Про те, що можна приготувати з печериць оповідає величезну кількість кулінарних книг і Інтернет-джерел. Найбільш цікаві рецепти я приведу в цій статті.

Що приготувати зі свіжих печериць?

На перше з свіжих печериць можна приготувати суп-крем. Для цього вам знадобиться:

  • 500 гр свіжих печериць
  • 2 маленькі цибулини
  • 50 гр вершкового масла
  • 500-600 мл будь-якого бульйону
  • 200 мл вершків (краще 10%)
  • Сіль і перець
  • Цибулю дрібно порубаєте, шампіньйони наріжте тонкими пластинками. У каструлі з товстим дном розігрійте трохи олії, покладіть туди цибулю і, помішуючи, смажте його приблизно 3-4 хвилини. Потім додайте гриби і тепер смажте всі разом ще 5-7 хвилин.

    В іншій каструлі розтопіть вершкове масло, вмішайте в нього борошно і обсмажуйте 1-2 хвилини. Потім, постійно помішуючи, влийте бульйон і доведіть його до кипіння. Додайте печериці та цибулю, перемішайте і знову доводите до кипіння. Одержаний суп подрібніть за допомогою блендера. Додайте сіль і перець за смаком і тримаєте суп на невеликому вогні ще хвилин 7. Потім влийте вершки і ще раз доведіть до кипіння. Суп готовий! Його можна прикрасити сухариками або зеленню.

    На друге можна приготувати шампіньйони з сирним соусом. Для цього вам знадобиться:

  • 500-600 гр свіжих грибів
  • 2 ст ложки рослинної олії
  • 1 головка цибулі
  • 200 гр плавленого сиру
  • 250 гр сметани або натурального йогурту
  • Сіль і перець
  • Печериці поріжте скибочками, обсмажте разом з рубаним цибулею на олії. Додайте сир, нарізаний шматочками. Коли він почне плавитися, додайте йогурт або сметану, сіль і перець. Готуйте гриби приблизно 5-7 хвилин. Страва готова! Його так само можна прикрасити зеленню.

    Що приготувати з консервованих печериць?

    Найчастіше консервовані шампіньйони використовуються в салатах. Прекрасним прикрасою столу, легким у виконанні стане «Чоловічий салат». Для його приготування вам знадобиться:

  • 200 гр курячого філе
  • 2 яйця
  • 1 банка консервованих печериць
  • 1 зелене яблуко
  • Майонез
  • Куряче філе та яйця потрібно відварити, остудити і дрібно порізати. Консервовані шампіньйони подрібніше нарізаємо. Зелене яблуко краще натерти на дрібній тертці. Все змішуємо, заправляємо майонезом і насолоджуємося смачним салатом.

    Так можна змішувати величезну кількість салатів з використанням консервованих печериць. Так що включайте свою фантазію і творіть. До речі, краще всього консервовані шампіньйони поєднуються з куркою і шинкою.

    Шампіньйони – справжня грибна знахідка. Продаються у всіх магазинах, не вимагають особливої обробки, містять велику кількість вітамінів та поживних речовин. Все це просто зобов’язує включати печериці в раціон. Смачного вам!


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.