Що приготувати з макаронів?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Що приготувати з макаронів?

Макарони – один з найпопулярніших продуктів для гарніру на кухнях. І не тільки в Росії. Аналог сучасних макаронів з давніх пір був відомий в Італії. Предки спагетті зустрічаються в грецькій міфології, на зображеннях в єгипетських гробницях, в кулінарних описах Стародавнього Китаю. Спагетті, феттучині, тальятеллі, піні, черепашки і безліч інших видів щодня з’являються на кухнях сучасних господинь, тому неминуче виникає питання: що приготувати з макаронів?

Насправді, з макаронів можна приготувати все що завгодно: суп, салат, пасту, лазанью і навіть запіканку. Розглянь кілька простих, але дуже смачних рецептів.

Паста болоньєзе

На вашій кухні є фарш і макарони, що приготувати? Зрозуміло справжню італійську пасту або спагетті з соусом болоньєзе. Для цього вам знадобиться:

  • 200 гр будь-яких макаронів (італійці найчастіше використовують саме спагетті)
  • 500 гр фаршу (краще якщо це буде суміш яловичини і свинини)
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 3-4 помідори (якщо помідорів немає, їх можна замінити томатною пастою)
  • Зелень і спеції за смаком
  • Макарони відварюємо в підсоленій воді. А в цей час готуємо соус. Обсмажуємо декілька хвилин на сковороді фарш. Додаємо до нього подрібнені в блендері або натерті на тертці помідори (або томатну пасту). Нарізаємо цибулю і додаємо його в сковороду. Потім туди ж відправляємо дрібно нарізані часник і зелень. Не забудьте посолити і поперчити. Коли фарш готовий, соус можна знімати з плити. На стіл подаємо макарони, рясно политі зверху соусом. Що можна приготувати з макаронів ще?

    Куряче печеня з макаронами

    Що приготувати з курки та макаронів? Якщо у вас є курка, болгарський перець, морква, помідори черрі, томатна паста і спеції, то вийде відмінний куряче печеня з макаронами.

    Курку (краще курячу грудку) обсмажте на рослинному або оливковому маслі, посоліть, поперчіть. За п’ять хвилин до готовності додайте порізаний кубиками болгарський перець і дрібно нашатковану моркву і залийте все томатною пастою. Якщо соус виходить дуже густим, можна додати невелику кількість води. Потім засипте відварені макарони, обсмажуйте 5 хвилин. Перед подачею на стіл прикрасьте страву зеленню і помідорами черрі.

    Салат з макаронів

  • 200 гр шинки
  • 1 болгарський перець
  • 200 гр макаронів (краще взяти ріжки)
  • 2 помідори
  • Банку консервованої кукурудзи
  • Макарони відваріть і остудіть. Шинку і болгарський перець наріжте соломкою, помідори – тонкими часточками. Перемішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть. Заправити такий салат найкраще оливковою олією.

    Запіканка з шинкою

    Вам знадобиться:

  • 300 гр будь-яких макаронів
  • 250 гр шинки або бекону
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 4 яйця
  • 1 склянка молока або вершків
  • Сир (чим більше, тим краще)
  • Зелень і спеції за смаком
  • Для початку відваріть макарони до напівготовності. Розділіть макарони на дві однакові частини. Викладіть половину у форму для запікання. Потім обсмажте шинку або бекон на рослинній олії, складіть його зверху на макарони у форму для запікання. Другу половину макаронів, викладіть на шинку. У невеликій кількості олії обсмажте цибулю. Збийте молоко і яйця, змішайте з половиною сиру, базиліком, перцем та іншими спеціями. Залийте макарони отриманим соусом, посипте зверху сиром, що залишився і запікайте при температурі 180С протягом приблизно 10-15 хвилин. До речі, чоловікам цей рецепт можна перетворити і запекти макарони не шинкою, а з сосисками.

    Макарони під соусом бешамель

    Неймовірно смачними виходять макарони під ще одним італійським соусом – бешамель. Для його приготування вам буде потрібно:

  • 50-100 гр сиру
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 склянка молока або вершків
  • Сіль
  • Масло розтопіть в сотейнику, додайте в нього борошно. Потім постійно помішуючи влийте молоко. В кінці додайте тертий сир. Таким соусом можна поливати будь макарони, але італійці таки воліють спагетті.

    Макарони з грибами

    Любителям грибів можна приготувати макарони з печерицями. Для них візьміть: 250-300 гр макаронів, 300 гр свіжих печериць, склянка молока, 150-200 гр твердого сиру, рослинна олія, сіль і спеції.

    Печериці наріжте і підсмажте на рослинній олії до появи рум’яної скоринки в кінці смажіння підсолити. Макарони відваріть і заправте рослинним маслом.
    Молоко доведіть до кипіння, зніміть з вогню і додайте в нього дрібно натертий сир і перець. Коли сир повністю розплавиться в молоці змішайте соус з макаронами. Перед подачею на стіл посипте макарони підсмаженими грибами.

    Макарони по-флотськи

    І нарешті, найпопулярніше у чоловіків блюдо з макаронів, яке подарували нам моряки – макарони по-флотськи. Для його приготування потрібні лише макарони, м’ясний фарш (або просто банка тушонки), ріпчасту цибулю і спеції. Макарони відваріть в підсоленій воді. М’ясо обсмажте з цибулею, а потім додайте в нього макарони. Просто, швидко, смачно і, звичайно, ситно.

    Макарони – це блюдо, яке дозволяє розширювати кругозір і розвивати фантазію. Кожен день ви можете експериментувати, роблячи новий соус, салат, змінюючи інгредієнти в стравах. Що приготувати з макаронів? Стати справжнім італійським шеф-кухарем? Або перенестися у Францію, Грецію, Англію? Адже макарони їдять у всіх країнах світу! А може просто обійтися класичними макаронами з сосисками? Вирішувати вам. Смачного!


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.