Що приготувати з грибів?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Що приготувати з грибів?

Скоро літо – сезон, коли їжу ми можемо добувати самостійно, причому подібні заняття доставляють нам чимале задоволення. Риболовля, полювання, збирання ягід та грибів – краса! Сьогодні ми докладніше зупинимося саме на останньому захопленні, а скоріше на його результатах. Гриби принесли додому, але що з ними робити? Подивимося, що приготувати з грибів.

Найпростіші ідеї, що можна приготувати з грибів

  • Смажена картопля з грибами
  • Грибний суп
  • Соління
  • засушити гриби на зиму
  • Грибна ікра
  • Що приготувати з білих грибів

    Печеня з білих грибів і м’яса

    Інгредієнти:

  • м’ясо (яловичина або свинина) – 400 гр
  • білі гриби – 200 гр
  • картопля – 4 шт
  • вершкове масло – 50 гр
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • бринза – 150 гр
  • Приготування:

  • Білі гриби слід гарненько почистити, помити, а потім порізати на кубики. Цибулю теж поріжте, але дрібно. Обсмажте гриби разом з цибулею на олії, поки продукти не придбають золотистий відтінок.
  • Тепер потрібно окремо підсмажити м’ясо. Щоб заощадити час, добре використовувати 2 сковороди одночасно. М’ясо перед смаженням ріжеться так само як і гриби, тобто кубиками. Смажиться до золотистого відтінку.
  • Прийшла черга картоплі і бринзи … Спочатку слід приготувати 4 горщика (керамічних). На дно укласти м’ясо, потім порізаний на шматочки картоплю, потім цибулю з грибами. А зверху в кожен горщик додайте маленький шматочок вершкового масла і нарізану кубиками бринзу. горщики необхідно накрити фольгою, проробивши в ній дірочки з поощ зубочистки, щоб пар зміг виходити.
  • У заздалегідь розігріту духовку ставимо горщики. Запікаємо протягом 45 хвилин при температурі 220 градусів. Потім знімаємо фольгу і залишаємо печеня ще хвилин на 10. Так, бринза встигне підрум’яниться.
  • Подавати печеню потрібно прямо в горщиках. І не забудьте прикрасити страву подрібненою зеленню.
  • Млинці з грибами

    Інгредієнти:

  • гриби – 500 гр
  • молоко – 1,5 склянки
  • яйце – 2 шт
  • борошно – 2 склянки
  • сіль – за смаком
  • Приготування:

  • Гарненько очистіть гриби, нашаткуйте їх і стушкуйте. Гаситися гриби будуть у власному соку, води додавати не потрібно, сік з них виділиться. Як тільки гриби стануть більш сухими, вони готові.
  • Замісити тісто: змішайте для цього борошно, молоко і яйця.
  • Наливаєте на млинниць тісто, поки млинець смажиться, в нього кладете ложку грибів. Потім все згортаєте конвертиком або трубочкою. Перевертаєте млинець.
  • Подібні млинчики з грибами краще подавати до столу в гарячому вигляді.
  • Що приготувати з солоних грибів

    Грибна ікра

    Інгредієнти:

  • солоні гриби – 250 гр
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • масло рослинне – 2 столові ложки
  • перець мелений
  • Приготування:

  • Солоні гриби слід промити, а потім почекати, поки з них стече вода.
  • Пропустити гриби через м’ясорубку або блендер.
  • Лук потрібно дрібно порізати і злегка підсмажити на олії.
  • Змішувати цибулю з грибами можна лише в охолодженому вигляді.
  • І в завершенні злегка поперчіть отриману грибну ікру.
  • Грибний гуляш

    Інгредієнти:

  • солоні гриби – 300 гр
  • цибуля ріпчаста – 3 шт
  • борошно – 1 столова ложка

  • рослинна олія – 3 столові ложки
  • зелений або червоний перець – 1 стручок
  • томатна паста – 1 столова ложка
  • сіль і перець – за смаком
  • вода
  • Приготування:

  • Наріжте гриби і цибулю, обсмажте їх до золотистого відтінку на сковороді.
  • Додайте до них дрібно нарізаний стручок перцю.
  • Гасіть всю цю суміш до готовності. Від грибів буде йти свій сік, тому воду можна не додавати.
  • Потім додайте в сковороду муку і томатну пасту, можна влити трохи води.
  • Посоліть, поперчіть і тушкуйте ще хвилин 10.
  • Подавати таке смачненьке блюдо бажано до наступних гарнірів: картопляне пюре і свіжі овочі.
  • Що приготувати із сухих грибів

    Салат “Зимова фантазія”

    Що приготувати з сушених грибів? Стандартно, суп. Але ми вирішили бути оригінальними.

    Інгредієнти:

  • гриби сухі – 100 гр
  • яйце – 3 шт
  • печінка куряча – 300 гр
  • цибуля ріпчаста – за смаком
  • огірки солоні – 3 шт
  • масло рослинне – 3 столові ложки
  • майонез – 200 гр
  • сіль
  • Приготування:

  • Підготуємо гриби. Для початку їх слід замочити на 3 години, а потім відварити до м’якого стану.
  • Печінка також потрібно відварити. Воду посоліть. Після варіння продукт остудіть і розріжте у довжину.
  • Лук необхідно нарізати дрібно і обсмажити до легкого золотистого кольору.
  • Покришите яйця і огірочки в миску. Змішайте їх з печінкою, грибами і цибулею.
  • Спочатку заправте майонезом, спробуйте, а потім соліть.
  • В якості прикраси зимового салату з грибами можна використовувати оливки, лимон або гілки кропу.
  • Що приготувати з заморожених грибів

    Паста з грибами
    Інгредієнти:

  • паста (спагетті) – 500 гр
  • бекон – 150 гр
  • заморожені гриби – 150 гр
  • копчений сир – 250 гр
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • помідори – 3 шт
  • часник – 5 зубчиків
  • сир – 50 гр
  • сіль і перець – за смаком
  • Приготування:

  • Відваріть макарони тому способу, який вказаний на їх упаковці.
  • Бекон і копчений сир нарізати соломкою, а цибулю нашаткувати досить дрібно.
  • На добре розігріту сковороду викласти бекон, обсмажити його, а потім додати помідори, цибулю та гриби. Все це слід згасити до готовності.
  • Коли страва готова, додайте до нього зварені макарони і копчений сир.
  • Подавати пасту до столу потрібно, посипавши її тертим сиром.
  • Що приготувати з маринованих грибів

    Грибний салат

    Інгредієнти:

  • мариновані гриби – 100 гр
  • курка – 250 гр
  • сметана – 100г
  • сир – 200г
  • горошок
  • сіль, хрін, зелень і спеції – за смаком
  • Приготування:

  • Помийте курку, обробити її і відваріть філе в солоній воді. Можна додати трохи спецій у процесі варіння. М’ясо обов’язково охолодіть.
  • Наріжте кубиками готову курку, мариновані гриби, а сир натріть на тертці.
  • Змішайте інгредієнти, додайте зелений горошок, сіль, перець і спеції.
  • Заправте салат сметаною і тертим хріном.
  • Прикрасьте наше блюдо зеленню.

  • Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.