Що приготувати з гречки?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Що приготувати з гречки?

Гречку можна сміливо назвати унікальною крупою. У ній величезна кількість корисних мінеральних речовин, вона підвищує гемоглобін, сприяє нормалізації обміну речовин, стоїть на першому місці в списку гіпоалергенних продуктів. Крім того, в гречаній крупі міститься велика кількість фолієвої кислоти, що дуже корисно при вагітності для правильного розвитку плоду. Тим часом, далеко не всі люблять гречану кашу, вважаючи це блюдо занадто звичайним і прісним. Наведені нижче рецепти, можливо, допоможуть деяким людям змінити своє ставлення до «нудною» каші.

Що приготувати з гречки: рецепти

Розглянемо два рецепти з участю гречаної крупи. Вони дуже незвичні, а тому, напевно, якийсь із них доведеться Вам повкусу.

Гречано-м’ясна запіканка

Знадобляться: гречка відварна 2 склянки, м’ясний фарш 250гр, яйце 3 шт., сметана 100 гр, цибуля 1 велика головка, помідори 2 штуки, тертий сир.

Обсмажується на сковороді м’ясний фарш, помідори і цибулю.
У попередньо змащену маслом форму укладається шарами: гречка, фарш, знову гречка. Все заливається соусом із суміші яєць і сметани. Сіль і перець додаємо за смаком. Зверху запіканку потрібно посипати тертим сиром і запікати в духовці при температурі 180С хвилинок 20-25.

Запіканку подають, як окрему страву.

Другий рецепт теж буде цікавий тим, хто цікавиться, що можна приготувати з гречки незвичайного.

Сирно-гречана запіканка

Знадобиться: Гречана крупа 1 стакан, окріп 2 склянки, вершкове масло 1 столова ложка, цукор 2ст.л., сир 400 гр, яйце 3 штуки, чорнослив і курага по 200 гр.

Гречану крупу промиваємо і сушимо приблизно п’ять хвилин, постійно помішуючи, на розжареній сковороді, без масла. Перекладаємо в ємність, заливаємо крутим окропом і залишаємо на 20 хвилин.

Сухофрукти моєму і заливаємо окропом, залишаємо на п’ять хвилин, потім зливаємо воду, Остуджуємо і дрібно нарізаємо.

Сир ретельно розтираємо з яйцями, додаємо сухофрукти і перемішуємо з гречкою. Отриману масу укладаємо в змазану маслом форму для запікання і готуємо в духовці, розігрітій до 180С 40 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

Подають запіканку з медом, варенням або сметаною. Виходить відмінний низькокалорійний і корисний десерт.


Прокоментуй! »

Ще не має коментарів..

Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

Оставьте комментарий

You must be logged in to post a comment.