Мед корисні властивості

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:43


Мед корисні властивості

? Відео – “Мед корисні властивості”

Ні для кого не секрет, що мед – це справжній дар природи, що володіє майже магічними цілющими властивостями. У чому ж сила мeда? Сила його криється в його складі і корисних для людського організму властивості. Мед був єдиною насолодою ще з часів первісного ладу. Набагато пізніше з’явилися замінники меду, наприклад, цукор.

Що входить в структуру меду:

  • Мед – це частково переварений в зобі бджоли, нектар.
  • У меді міститься 13-20% води.
  • 75-80% вуглеводів, а саме фруктоза, глюкоза й сахароза.
  • Вітаміни B1, B2, B6, E, K, C.
  • Провітамін А-каротин.
  • фолієвої кислоти.
  • У цих елементах полягає корисність меду для людського організму.

    Мед і його корисні властивості:

  • Мед нормалізує фізіологію організму людини та діє в купе з іншими препаратами.
  • Основні корисні властивості меду: антибактеріальну, бактерицидну, протизапальну і протиалергічну.
  • Мед зміцнює і тонізує людський організм.
  • Бджолиний мед особливо ефективний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, нирок, печінки і серцево-судинної системи.
  • Робить вплив на шкіру, тонізує шкіру, усуваючи сухість і лущення.
  • Мед дозволяє заповнити необхідні корисні речовини для організму, який в них потребує, тому лікарі рекомендують вживати мед разом з їжею кожен день.
  • Особлива цінність меду полягає в оллекціі мінеральних речовин, що містяться в ньому. Як відомо людина потребує мінеральних речовинах кожний день, проте їжа, якою живиться людина, не завжди багата мінералами.
  • Мед добре впливає на слизову травного тракту.
  • Мед швидко засвоюється організмом.
  • Для людей, що займаються активними видами діяльності, наприклад для спортсменів, мед корисний тим, що він допомагає швидше відновлювати витрачені сили.
  • З усього ряду споживаних в їжу людиною, цукрів, мед найбільш легко пропускають нирки.
  • Мед надає заспокійливий ефект на людський організм.
  • Крім того, мед – це не дорогий продукт і дозволити його собі може будь-яка сім’я.
  • Всім відомий рецепт – молоко з медом. Ми готуємо ці ліки коли хворіємо застудою, наприклад. Це не випадково, адже доведено, що мед зменшує різкий і сухий кашель, сприяє виведенню мокротиння з легенів.
  • Відомо, що мед полегшує біль при артриті.
  • Мед краще приймати в розчиненому вигляді, так як мікроелементи, що містяться в продукті, швидше потраплять у кров. Не забувайте про консультації з лікарем, адже підбір меду – це один з найважливіших етапів лікування пацієнта. Лікар допоможе підібрати потрібний вид і склад меду. А також допоможе визначити з якими ліками потрібно вживати мед.

    Який мед корисніше?

    Експерти відзначають, що всі сорти меду корисні. Однак, кожен сорт хороший по своєму, тому вибір сорти меду повинен визначатися потребами людини або синдромом його хвороби. Головне, щоб мед був максимально натуральним. Хімічні домішки тільки погіршують властивості справжнього, подарованого природою, меду. Також експерти відзначають, що найбільш корисні сорти меду – це сорти, які кристалізуються. В якості останніх новин, бджолярі заявляють, що найкорисніший мед – це мед, що складається з стільників перги пилку і розчавлених бджіл. Це нове віяння в “медової індустрії”. Якість і лікувальні властивості такого меду, рівно як і його ціна, перевершують інші існуючі сорти.

    Так чи корисний мед?

    Відповідь на вище стоїть питання очевидна. Мед корисний у всіх його проявах і формах. Для того, щоб використовувати мед у своєму щоденному раціоні максимально ефективно, потрібно консультація лікаря. Він допоможе виявити ті речовини, яких вам не вистачає у вашому раціоні, і підкаже який сорт меду краще всього споживати в їжу.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.