Курча-тютюну: рецепт

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:40


Курча-тютюну: рецепт

Взагалі, звичне для всіх назву «курча-табака» не зовсім вірне. Правильна назва цього традиційного кавказького страви – «курча тапак», отримало воно його на честь особливої сковороди – Тапи, в якій його готували.

Курча-тютюну, рецепт приготування якого простий у виконанні, може зайняти почесне місце, як на святковому, так і на повсякденному столі. Це ароматне і соковите блюдо відмінно поєднується з багатьма соусами і гарнірами.

Для приготування вам знадобитися:

  • курча вагою 700-800 г;
  • бальзамічний оцет;
  • базилік;
  • кінза;
  • часник;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • рослинне масло;
  • вершкове масло.
  • Оброблення тушки

    Тушку курчати необхідно промити і розрізати по хребту. Багато господинь роблять помилку, розрізаючи курчат по грудці. У цьому випадку пошкоджена м’якоть м’яса втрачає велику частину соку під час приготування, а грудка ставати сухою. Отже, розрізаного по хребту курчати необхідно розпластати шкірою вгору і злегка відбити, так м’ясо краще прожариться.

    Маринад

    Тепер необхідно приготувати маринад. Для цього дві столові ложки бальзамічного оцту слід змішати з двома ложками рослинного масла, двома пучками солі і щіпкою чорного перцю. При використанні свіжої зелені її необхідно промити і дрібно нарубати. Зубчик часнику необхідно роздавати. Підготовлені для маринаду інгредієнти необхідно змішати і залишити настоятися пару хвилин. Разделанную тушку необхідно змастити отриманою сумішшю, помістити в пакет і промаринувати годину-півтори.

    Жарка

    Тепер прийшов час власне приготування курчати. Варто заздалегідь подбати про посуд, в якій страва буде смажитися, так як приготувати курчати-табака без вантажу неможливо.
    Можна використовувати сковороду з плоскою кришкою без ручки і каструлю з водою, в якості преса.

    Смажити курчати-табака найкраще на суміші рослинного і вершкового масла. Тушку необхідно помістити на розігріту сковороду, придавити гнітом і смажити 15 хв, потім перевернути на іншу сторону і смажити ще стільки ж часу також під гнітом.

    Сервірування

    Подавати на стіл курчати-табака можна з білим соусом, приготувати який досить просто. Для цього необхідно змішати кілька ложок нежирної сметани з рубаною зеленню і чорним перцем, можна розвести соус невеликою кількістю м’ясного бульйону.

    Інший рецепт маринаду

    Блюдо це вельми універсально, тому як зробити курчати-табака можна з абсолютно іншим маринадом, а значить і смак у нього буде абсолютно інший. Любителям пікантних страв припаде до смаку червоний маринад.

    Для його приготування потрібно:

  • 3 столові ложки червоного сухого вина;
  • 1 чайна ложка аджики;
  • сіль;
  • щіпка пекучого перцю;
  • зубчик часнику.
  • Для приготування червоного маринаду необхідно подрібнити часник і змішати його з іншими інгредієнтами. Подальша технологія приготування страви залишається незмінною.

    До курчаті тютюну, приготовленого з червоним маринадом, відмінно підійде томатний соус. Для його приготування необхідно довести один стиглий томат до пюреподібних стану, додати трохи солі, цукру і рубаною зелені.

    Який би варіант приготування курчати-табака ви не вибрали, результат не залишить байдужим вас і ваших близьких!


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.