Корисні властивості квасолі

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:43


Корисні властивості квасолі

Поговоримо сьогодні про квасолі і її корисні властивості. Адже відомо, що квасоля використовується не тільки в кулінарії, але і в народній медицині. А це – великий показник того, що вона містить у собі мікроелементи, які дуже корисні для людського організму та навіть володіють якимись цілющими властивостями.
Тому, корисні властивості квасолі очевидні. Але, щоб більш докладно про них дізнатися, давайте зупинимося на кожному з найпоширеніших в кулінарії видах квасолі, більш докладно.

Стручкова квасоля: корисні властивості і харчова цінність

Такий вид квасолі – справжнє джерело вітамінів. У стручкової квасолі у великій кількості міститься вітаміни А, С, Е і В, а також такі корисні для організму мікроелементи. Такі, як:

  • Залізо;
  • Хром;
  • Магній;
  • Фолієва кислота;
  • Кальцій.
  • Така квасоля, як рослина, унікальне тим, що практично не вбирає в себе різні токсичні речовини з навколишнього її середовища під час произростания. Завдяки вітамінам групи С, А і Е, стручкова квасоля здатна допомогти привести в норму гормональний фон людини. Тому, її рекомендується вживати в їжу вагітним жінкам і підліткам. Стручкова квасоля – дієтичний продукт, який можна сміливо вживати «сидячи» на дієтах, так як у такій квасолі міститься мало калорій.

    Стручкова квасоля здатна поліпшити функцію багатьох органів людини. Серед них: печінка, шлунок, серце, судини і нервова система в цілому. Дуже корисною стручкова квасоля виявляється для людей, які страждають від цукрового діабету. У стручках квасолі міститься аргінін – інсуліноподібну речовина, яка допоможе нормалізувати рівень цукру в крові. У стручкової квасолі також міститься крохмаль і білок, які необхідні нашому організму.

    Червона квасоля: корисні властивості та хімічний склад

    Червона квасоля дуже багата на вітаміни групи В. Особливо це стосується вітаміну В6, який дуже необхідний нам для міцної імунної системи, для красивої шкіри і для нормального функціонування нервових клітин.

    Всесвітня Організація Охорони Здоров’я радить щодня приймати продукти багаті на клітковину, щоб її було близько 20-40г в день. У ста грамах червоної квасолі міститься близько 25г клітковини, так що вона дуже корисна. Адже клітковина захищає нас від пухлин, нормалізує рівень цукру в крові і допомагає вивести з організму шкідливі токсини. До всього іншого, в червоній квасолі міститься крохмаль, вуглеводи і білки, які дуже легко засвоюються організмом, а це дуже важливо.

    Також, червона квасоля багата на каротин, різного роду кислоти, мідь, залізо, цинк, сірку і інші мікроелементи. Така квасоля володіє сечогінним засобом. Вона активно вживається людьми, які бажають налагодити функцію сечового міхура, нирок, печінки. Червона квасоля допоможе впоратися з проблемами шлунково-кишкового тракту, а також деякими проблемами, пов’язаними з серцевою недостатністю.

    Біла квасоля: корисні властивості та норма вживання

    Багато лікарів, для підтримки здоров’я, радять вживати три склянки білої квасолі в тиждень. І не даремно, адже вона володіє багатьма корисними властивостями. Така квасоля дуже багата білком, який, як у випадку і з червоною квасолею, дуже легко засвоюється нашим організмом. У цьому білку міститься достатня кількість, для нормальної життєдіяльності, амінокислот. Серед них:

  • Тирозин;
  • Лізин;
  • Аргінін;
  • Триптофан;
  • Метіонін.
  • Всі ці амінокислоти життєво необхідні кожній людині. У білій квасолі, до того ж, міститься велика кількість різних вітамінів, мінералів і клітковини. Особливо багато в квасолі таких мікроелементів, як мідь і цинк. За їх змістом вона займає перші місця серед більшості продуктів, які ми вживаємо в їжу.

    Вживати білу квасолю рекомендується при шлунково-кишкових розладах, проблемах із серцем, ревматизмі, шкірних захворюваннях і захворюваннях бронхів.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.