Ізюм. Корисні властивості

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Ізюм. Корисні властивості

Ізюм являє собою великі сушені ягідки винограду. Сушать його прямо з кісточками. Ізюм, корисні властивості якого відомі людям здавна, активно використовують у медицині та кулінарії.

Сушений виноград – один з найкорисніших видів сухофруктів. Як не дивно, але навіть у такому стані ягідки зберігають практично всі властивості, що й свіжий виноград. У родзинках залишається близько 80% вітамінів і всі 100% мікроелементів.

Ось уже багато століть люди вживають родзинки, корисні властивості якого відомі по всьому світу.

  • Серед корисних властивостей родзинок в першу чергу хочеться відзначити вміст у ньому заліза, магнію, бору, вітамінів групи В, олеановую та винної кислот, клітковини, азотистих речовин і вологи.
  • Здавна особливо цінується здатність цих сухофруктів зміцнювати нервову систему і діяти як натуральне заспокійливий засіб. Так само родзинки роблять цілющий вплив на серце і легені. Навіть сучасні лікарі рекомендують приймати родзинки як профілактичний засіб від анемії, загальної слабкості, лихоманки, порушенні шлунково-кишкового тракту і хворобах нирок.
  • Ізюм добре працює при отруєннях, допомагаючи організму вивести токсини з крові. Завдяки вмісту в ньому калію, сухофрукти посилюють виділення сечі, виводячи погані речовини з організму.
  • Як не дивно, але родзинки навіть здатний зняти набряк. Для цього потрібно розім’яти родзинки з тваринним жиром і прикласти до пухлини або фурункули. Можете бути впевнені в тому, що результат довго не змусить себе чекати.
  • Ізюм просто не замінимо для вагітних жінок, оскільки вони страждають від анемії – недолік заліза. Вживання цих сухофруктів поповнить вміст заліза в організмі майбутньої матері і позитивно позначиться на харчуванні та енергозбереженні дитини. Особливо корисний родзинки в поєднанні з медом, курагою і горіхами.
  • За допомогою родзинок годують мами можуть поліпшити лактацію і збільшити кількість молока. Для цього досить у свій раціон включити страви з родзинок і горіхів.
  • Серед лікувальних властивостей хочеться так само відзначити користь відварів з родзинок при гіпертонії, пневмонії і бронхіті. Для відвару потрібно залити водою 100 грам подрібненої родзинок, поставити в течії 10 хвилин на вогонь і віджати через шматок марлі.
  • Якщо вас замучив кашель або нежить на допомогу знову прийде родзинки. Залийте 100 грам родзинок склянкою окропу і дайте йому настоятися протягом 10 хвилин. Після цього процідіть суміш, відіжміть і змішайте зі столовою ложкою свіжовичавленого цибульного соку. Приймайте ліки 3 рази на день по 100 мл.
  • Варто відзначити, що лікувальні властивості родзинок залежать напряму від містяться в ньому корисних мінеральних солей, вітамінів і органічних кислот. Як не дивно, але вміст глюкози і фруктози в сушених ягідки у багато разів більше, ніж у стиглому винограді.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.