C чим п’ють червоне вино?

Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:43


C чим п'ють червоне вино?

Червоне вино – легкий алкогольний напій. Воно розслаблює і дарує приємне відчуття ейфорії. Але деякі люди вміють правильно пити вино. Ті, хто знають секрети вживання цього чудового напою, отримують від вина набагато більше задоволення.

Червоне вино: правила вживання

Для того, щоб зрозуміти, як правильно пити червоне вино, потрібно пам’ятати про наступні речі:

  • Перед тим як осушити келих з червоним вином, вдихніть його аромат і пригубити небагато. Це допоможе краще відчути смак вина.
  • Столові червоні вина подають при температурі до 16-18 градусів; ігристі червоні вина – до 14-16 градусів.
  • Червоні сухі вина потрібно підігрівати до температури 18-20 градусів взимку і до 16-18 градусів влітку.
  • Червоні бордоські вина п’ють з келихів у формі тюльпана, бургундські – з кулястих.
  • Червоне вино “дихає”, тому пляшку з ним потрібно відкрити за годину до застілля.
  • Охолоджені вина подають в першу чергу.
  • Багато радять розбавляти червоне вино окропом. Розбавляти можна напівсухі, сухі і солодкі десертні вина. Кріплені і напівсолодкі вина розбавляти не варто, так як можна зіпсувати їхній смак.
  • Медики вважають, що допустима норма червоного вина для чоловіка становить два-три келихи на день, для жінки – один-два.
  • Червоне вино: закуска

    Тепер визначимося з питанням про те, з чим п’ють червоне вино. Вино – це примхливий напій, далеко не всяка закуска буде добре з ним сполучатися. Не поєднуються:

  • цитруси
  • такі приправи як ваніль, м’ята, кориця, каррі.
  • шоколад
  • Багато хто цікавиться, чому червоне вино не можна з рибою і рибними консервами. Відповідь – всі ці продукти можуть спотворити первісний смак вина. Також не радять палити під час вживання червоного вина.

    Тепер про продукти, які можна використовувати в якості закуски:

  • Червоні столові вина можна поєднувати з жирними м’ясними стравами. В якості закуски підійдуть ковбаса, шинка та сало.
  • Напівсолодкі вина подають до овочевих страв. В якості закуски підходять краби, устриці і раки.
  • Чи можна пити вино в пост

    Багато віруючі вважають, що вино пити – гріх, а вже тим більше пити вино в пост. Виноградне вино – благословенний Господом Богом напій. У Євангеліє від Луки розповідається про те, що Бог перетворював воду на вино, здійснюючи тим самим чудо в Кані. Також існує притча про те, що Господь використовував вино для преложения в Свою Кров. Отже, чи можна в пост пити вино? Бог проти пияцтва, але пити вино в помірних кількостях не вважається гріхом, навіть під час посту. Великий піст дозволяє пити вино в полієлейні дні або по великих святах. Під час пристрасної седмиці вино вітається в чистий четвер, у страсну п’ятницю пити вино можна.


    Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.