Опубликовал admin | Їжа та напої | середа 20 березня 2013 20:47


Як правильно пити текілу?

Текіла відноситься до розряду міцних (38 – 40%) спиртних напоїв. Але не варто вірити поширеним міфам, що це та ж горілка! Текілу виготовляють, як правило, в Мексиці, де виростає блакитна агава. З її збродженого соку і отримують цей напій. Навчіться правильно пити текілу! У статті ми розповімо, як можна пити текілу.

Текіла з табаско – на мексиканський манер

Як п’ють текілу в Мексиці? Текілу прийнято пити з невеликих високих вузьких чарок з масивним денцем. Вони називаються “кабальітос”. Напій не повинен бути дуже холодним і дуже теплим. Традиційно в Мексиці п’ють текілу, не розбавляючи і не закушуючи. Але запити її можуть сумішшю з томатного соку і соку лайма. У сік мексиканці додають крапельку соусу табаско. Цей перцевий соус дуже гострий, тому додавати такий інгредієнт слід обережно. Табаско складається з червоного пекучого перцю, оцту і солі. Справжні мексиканці знають толк в тому, як пити текілу з табаско. Як ще можна пити текілу?

Як пити текілу з лаймом і сіллю

На тильну сторону долоні біля великого пальця насипається невелику кількість солі. В іншій руці у Вас вже приготований напій. Потім Ви швидко злизуєте сіль, перекидає чарку і закушуєте четвертинкою лайма (в відсутність лайма візьміть текілу, сіль, лимон).

Як пити текіла-бум

Щоб приготувати коктейль текіла-бум – змішайте в чарці 30 мл. текіли і 30 мл. тоніка (можна використовувати інший газований напій). Потім чарку слід накрити рукою чи серветкою і струснути, вдаривши об стіл її денцем. Відразу після цього напій піниться і швидко випивається.

Текіла з корицею, апельсином і цукром

У невеликої ємності змішується цукор з корицею. Апельсин розрізається на півкільця. Часточку апельсина слід обваляти в цукрі й кориці, і Ви отримаєте оригінальну закуску до текіли. Текіла з корицею – зухвале поєднання, текіла з апельсином – блискучий смак!

Текіла Gold – як пити золоту текілу

Текіла Gold набуває свій золотистий відтінок за рахунок додавання карамелі. Дівчата вважають за краще пити золоту текілу, тому що вона має легкий смак і аромат карамелі.

Золоту текілу правильно п’ють в чистому вигляді. Також вона використовується для приготування коктейлів. “Маргарита” – популярний коктейль з текіли, який Вам запропонують у будь-якому барі! Але його можна приготувати і самому.

У традиційному варіанті “Маргарита” містить в собі текілу, апельсиновий лікер і сік лайма. Для класичного варіанту важливо дотримуватися пропорції. Три частини текіли, дві частини апельсинового лікеру і одна частина соку лайма. Можна замінити сік лайма соком інших фруктів або ягід. Звичайно, краще сік вичавити самим, а не купувати готовий.

Коли ми змішали інгредієнти, пора додати лід і збити все в шейкері.

Корисні поради

Нарешті, для любителів текіли і цінителів традицій можуть придатися такі корисні поради:

  • Не заморожуйте текілу! Текілу правильно пити помірно теплою.
  • Ви хочете в перший раз спробувати текілу? Не пийте першу чарку швидко.
    Відчуйте її смак маленьким ковтком напою.
  • У текілі важливий смак, а не аромат! Не варто довго гріти її в руці.

  • Прокоментуй! »

    Ще не має коментарів..

    Стрічка RSS коментарів цього запису ... TrackBack URI

    Оставьте комментарий

    You must be logged in to post a comment.